Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Hiçbir yabancı artistin adını bile bilmem’

Yapımcılığını Çılgın Sedat'ın üstlendiği, önümüzdeki günlerde sete çıkacak olan 'Benim Adım Osssmannn' filminde kendini oynayan başarılı sanatçı Cengiz Kurtoğlu ile Türk sineması ve filme dair konuştuk...
Bu projeyi kabul etmenizde ne etkili oldu, nasıl ikna oldunuz?
Ben Sedat kardeşimi çok uzun yıllardır tanıyorum. Onun çocukluğunu bilen bir ağabeyiyim. Sedat'ın aile birlikteliğinde yaşadığı durumlar onu farklı yönlere sürükledi. Kendisini evladına ve ailesine adadı. Sağlık sıhhat adına yapılacak birliktelik hepimiz adına görevdir. Sedat uzun yıllar sahne performanslarıyla hayatını idame ettirdi. 'Survivor' yarışmasına katıldıktan sonra da farklı bir mesleğe yöneldi ve bu filmi yapıyor. İnşallah başarılı olur.

GÜLMEYE İHTİYAÇ VAR
İzleyiciyi nasıl bir film bekliyor?
Çok fazla tüyo vermeyeyim, ben kendimi oynuyorum filmde. Çok değerli kardeşlerimiz de var. Komedi filmi adına bir senaryo yazılmış, biraz uç espriler de var. Herkes eğlensin, gülsün diye yapılıyor zaten bu filmler. Türk halkının gülmeye ihtiyacı var; inşallah gişesi bol olur.
Genç nesil oyuncuları nasıl buluyorsunuz?
Bireysel olarak söylemeyeceğim ama benim de dizi günlerim var. Son yıllarda gerçekten duruşlarıyla, sosyal sorumluluklar adına yaptıkları güzelliklerden dolayı kalbimize giren kardeşlerimiz var. İsim vermeyeyim ama çok değerli oyuncular yetişiyor.
Oğullarınızın oyunculuğa ilgisi var mı?
Aslında Aydın, çocukken kendi kendine evde videolar çekip skeçler filan yapardı. 'Bu çocuk galiba oyuncu olacak' derdik fakat benim mesleğimi takip ettiler. Aydın, çok başarılı şu anda. Büyük oğlum da iyi bir akademisyen, Kültür Bakanlığı'nda mesleğini sürdürüyor. İsterdim ama oyuncu olmalarını, çok saygın bir meslek.
Eski filmlerinizi düşündüğünüzde hangi filminiz sizin için unutulmaz anılarla dolu?
Benim için hiçbir filmim anılarla dolu değil, çünkü ben öyle şeyleri konuşmak istemiyorum. Bizim o yıllarda yaptığımız çalışmalar kaset satış rakamları adına menfaatle başka bir rant adına yapılmış farklı şeylerdi. Eğer o çalışmalardan bahsedersem çok değerli sektöre, çok değerli oyunculara ve büyüklerime saygısızlık yapmış olurum.
Hangi efsane film karakterini oynamak isterdiniz?
Sevgili büyüğüm Halit Kıvanç, 'Dünyada Julio Iglesias varsa bizim ülkemizde de Cengiz Kurtoğlu var' derdi. Eğer bu filmde birkaç yorum yapacaksam aklımda fikrimde olan Julio Iglesias. Aslında hiçbir yabancı artistin adını bile bilmiyorum. O yüzden ben Cengiz Kurtoğlu olayım.
Türk sinemasının bugün bulunduğu noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son yıllarda sinema adına çok önemli gelişmeler oluyor. Siyasi iradede Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da destekleriyle sinemamız çok önemli yerlere gelmeye başladı.
Hayatınız film olsa adını ne koyardınız?
'Hayatımı yazsam roman olurdu' diye bir şarkım vardı onu koyardım ya da çok eskiden okuduğum 'Yıllarım' diye bir şarkım vardı, o olurdu.

SİZİN İÇİN NE İFADE EDİYOR?
Çılgın Sedat - Kardeş.
Komedi - İhtiyacımız olan.
Arabesk - Her zaman şart.
Caz Müzik - Müthiş.
Aşk - Aşk gözlerle başlar, dudaklarla beslenir, dokuz ay sonra baba diye seslenir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA